שמירת מזון קר​

החשיבות של שמירת מזון על קור

בתקופה הנוכחית ניתן למנות שורה ארוכה של מוצרים הנדרשים בצורה הכרחית לאחסון נאות בתנאי קירור. מדובר במוצרי מזון מסוגים שונים ורבים, יבולים חקלאיים ועוד מגוון רחב של חומרי גלם. תנאי קירור מספקים, הם אלו שלמעשה מעניקים אפשרות לשמור על טריות המוצרים הללו, איכותם ואורך חיי המדף שלהם בעתיד. לאור האמור לעיל, אין זה מפתיע שכיום מערכות קירור נחשבות לאחד מהאמצעים החיוניים ביותר במסגרת הפעילות של כל מפעל שעוסק או מערב בחובו פעילות עם מזון, בר מתוקים לבר מצווה

מערכות קירור למפעלים, מחסנים ורשתות שיווק

מעבר למפעלים לייצור מזון גם מחסנים חקלאיים, רשתות שיווק ועוד בתי עסק רבים, מחויבים להחזיק ברשותם מערכות קירור איכותיות. היעדר נוכחותן של מערכות קירור במקומות שציינו לעיל, עשוי היה להביא לכדי השלכה של מזון רב לאשפה, וזאת לאחר מספר ימים בודדים. אי לכך, אותם העסקים או המפעלים, היא נקלעים לחובות כלכליים ומתקשים לאין ערוך לעמוד ברמת הביקוש שרק הולכת וגוברת במסגרת תרבות הצריכה שמאפיינת את העידן המודרני.

לגלריית מקררים מסחריים לחץ כאן

מהן למעשה מערכות קירור?

כיום ישנו מבחר מגוון מאד של פתרונות אחסון ושינוע של מזון בקירור, כל האמצעים הללו נופלים תחת השם הכולל מערכות קירור. מדובר למעשה בחדרי קירור, מכולות או משאיות לקירור. על אף ששמן איננו מצביע על כך, מערכת קירור בנוסף עלולה גם להביא לכדי הקפאה של המזון. לשם כך ניתן למצוא בכל מערכת כזו מנגנון לבקרת הטמפרטורה, המאפשר לכוון אותה לרמה הרצויה בכל רגע נתון, ולפי סוג הסחורה שנמצאת במערכות אלו. קהל היעד של מערכות קירור מזוהה עם כל מי שנדרש לאחסן מוצרי מזון בטמפרטורה נמוכה.

מהם התפקידים של מערכות קירור?

היעד המרכזי של מערכות קירור הינו לשמש מוסדות שונים בענף המזון לרבות מפעלי מזון הנדרשים לחדרי קירור עבור אחסון חומרי הגלם, מחסנים חקלאיים שמחויבים לשמור על התוצרת בטמפרטורות נמוכות בתוך חדרים מיוחדים, במטרה ליהנות מהיבול החקלאי גם מחוץ לעונה שלו, חדרי אוכל מוסדיים כמו אלו שמצויים בבתי מלון, קיבוצים, צבא וכיוצא בזה.

למאמר בנושא – מניעת חיידקים לחץ כאן